Met meer dan 1.2 miljard inwoners kent India een enorme omvang. We kennen het land wellicht van de Taj Mahal, Bollywood of de stranden van Goa. Prachtig natuurlijk, maar dit is slechts een deel van het verhaal. De keerzijde is dat voor veel Indiërs het leven bestaat uit eenvoud en armoede. De cijfers zijn haast niet te bevatten. Miljoenen kinderen groeien op zonder huis, leven in armoede, zijn slachtoffer van kinderarbeid of zitten gevangen in de wereld van prostitutie en misbruik. Freedom Through Education bouwt, samen met Tafelronde Nederland en India, scholen. Mede door uw steun tijdens de Food Valley Vastgoed Nieuwjaarsfeest 2016 is Tafelronde 92 Veenendaal in staat geweest om opdracht te geven tot de bouw van een school in Visakhapatnam met 6 klaslokalen en ruimte voor 300 leerlingen. Tafelronde 92 in India houdt toezicht op de bouwwerkzaamheden, waardoor alles voorspoedig verloopt en er binnen het beschikbare budget wordt gewerkt. De school is klaar! Tijdens het Food Valley Vastgoed Nieuwjaarsfeest 2017 heeft Jan Willem de Groot namens Tafelronde het eindresultaat aan alle aanwezige sponsoren kunnen laten zien. De officiële opening zal plaatsvinden op 30 januari 2017. Tijdens de Worldmeeting 92 in januari 2018 krijgen de leden van Tafelronde 92 de kans om de school met eigen ogen te bewonderen.

 

FTE:

  • Meer dan 1.800 scholen
  • Ruim 4.800 klaslokalen
  • Gemiddeld 1 lokaal per dag sinds de oprichting van FTE
  • Meer dan 5 miljoen kinderen zullen profiteren van FTE

Reageren