Op 29 en 30 april 2013 zal Tafelronde 92, net als voorgaande jaren, aanwezig zijn op de Utrechtse vrijmarkt om spullen te verkopen voor het goede doel.

De opbrengst van de vrijmarkt 2013 zal gedoneerd worden aan het project Masechaba in Zuid Afrika. Masechaba is het Internationale Serviceproject van de Nederlandsche Tafelronde. Vanuit Tafelronde 60 Waterland is dertijds het initiatief ontstaan om voor 200 aids-weeskinderen de eerste levensbehoeften te gaan verzorgen. Bij Masechaba kunnen de kinderen gewoon kind zijn. Ze krijgen alle zorg, voedsel en onderwijs die ze nodig hebben. Tenminste: zolang het duurt. Deze kinderen zijn zelf ook met het aidsvirus besmet en hebben geen hoge levensverwachting.

Stichting Masechaba wil hen een onbezorgde tijd bieden gedurende hun korte leventje. En uiteindelijk ‘Van een lakentje een dekentje maken, waaronder ze warm kunnen sterven’. De reeds gerealiseerde gebouwen bieden al 200 kinderen onderdak, nu ligt de focus op een continu voedselprogramma; met hulp van de lokale bevolking.

https://youtu.be/uJtjbuCqUmE

Reageren