Op de vergadering van 7 februari 2013 was Marcel Tiehuis onze gastspreker. Tiehuis gaf ooit mede leiding aan het grootste rechercheteam dat in verband met een kindermoord in Nederland op de been werd gebracht. In zijn boek De Vrouwenjager beschrijft hij samen met Cees Korings het huiveringwekkende verhaal van de moord op het 13-jarige schoolmeisje Sybine Jansons.

In De Vrouwenjager brengt Cees Koring de levens samen van serieverkrachter Martin C., enkele van zijn slachtoffers, onder wie het schoolmeisje Sybine Jansons en rechercheur en co-auteur Marcel Tiehuis. Als coördinator gaf Tiehuis mede leiding aan het Utrechtse rechercheteam dat Martin C. na maanden speuren te pakken kreeg. Aan de hand van indringende interviews, exclusief onderzoeksmateriaal en de openhartigheid van Marcel Tiehuis reconstrueert Koring een serie huiveringwekkende misdrijven.

Reageren