De euromeeting is een jaarlijks terugkerende activiteit waaraan de tafels met nummer 92 uit Nederland, Frankrijk, België, Duitsland, Denemarken, Finland en Zuid-Afrika deelnemen.
Elk jaar wordt de bijeenkomst in een ander land georganiseerd.
Dit jaar waren in totaal ongeveer 80 tafelaars (inclusief aanhang) uit bovengenoemde landen aanwezig in Frankrijk.

De meeting begon op donderdagavond met een welkomsbijeenkomst in een lokale bar. Daar bonden de tafelaars met elkaar de strijd met een spel jeu-de-boules of zoals de Fransen zeggen: petanque. Niet geheel onverwacht gaf Lennard alle tafelaars het nakijken en eiste de eerste plaats op.

De vrijdag begon voor iedereen met een ontbijt bij de host. Daarna zijn wij afgereisd naar een mooi, groot en rustig meer; Lac d`Aiguebellette. Het meer is het schoonste meer van Frankrijk aangezien daar sinds 1917 geen motorvoertuigen zijn toegelaten. Na een kleine wijnproeverij en uitstekende lunch konden de tafelaars zich opmaken voor een kano-tocht. Halverwege de tocht was het tijd om op een strand uit te rusten. Tevens werden daar de nodige spellen georganiseerd. Helaas bleek deze keer de Nederlandse delegatie niet de sterkste.
Na vervolgens nog een half uur op het meer in een kano te hebben doorgebracht, werd de dag afgesloten bij een klein barretje. Ook daar was het eten en de muziek prima verzorgd.

De zaterdag werd begonnen met een rondleiding door Chambèry. De Fransen hadden er voor gezorgd dat het lokale klokkenspel speciaal voor de tafelaars het Euromeeting-lied speelde.
De dag werd voortgezet met een tweede wijnproeverij en een rondleiding door een wijngaard. Daarna was het tijd voor een heerlijke lunch.
Zoals gebruikelijk was het vervolgens voor een ieder tijd voor om zich klaar te maken voor de officiele vergadering en de aansluitende gala-avond in Chateau de Chambèry. Zoals de gehele euromeeting het geval was, was deze avond ook weer in puntjes verzorgd. Tot in de kleine uurtjes werd er door de tafelaars gefeest.

De zondag was tijd voor de terugreis, waarbij alle tafelaars konden nagenieten van een fantastische euromeeting!

Key-words van deze euromeeting waren:
– goede organistatie;
– wijnproeven;
– lekker eten;
– goede sfeer.
Hopelijk kunnen de Denen volgend jaar het succes van deze Euromeeting evenaren !

Reageren