Tijdens de vergadering van donderdag 5 februari heeft Tafelronde 92 Veenendaal haar commitment uitgesproken voor de bouw van een Freedom Through Education school in India. Ondertekening van de overeenkomst vond plaats in het bijzijn van de Stichting Freedom Through Education en de Serviceraad van de Nederlandsche Tafelronde.

Freedom Through Education is het internationale serviceproject van de Nederlandsche Tafelronde. Vanuit de gedachte: ‘het einde van armoede begint op school’ is Round Table India in 1998 gestart met dit lange termijn project. Het doel van FTE is om kansarme kinderen een eerlijke kans te geven op educatie en een onbezorgde jeugd. FTE doet dit door een infrastructuur van basisscholen op te bouwen in heel India. Gedurende de afgelopen 17 jaar zijn er meer dan 4.800 klaslokalen gebouwd, hetgeen neer komt op de bouw van gemiddeld bijna 1 klaslokaal per dag. De Nederlandsche Tafelronde heeft hierbij een belangrijke rol gespeeld en bijgedragen aan de bouw van ruim 1.300 klaslokalen.

Binnenkort komen daar namens Tafelronde 92 Veenendaal 6 klaslokalen bij. Het schoolgebouw, dat onderdak gaat bieden aan 240 leerlingen, wordt gebouwd in de stad Visakhapatnam. De bouwkosten van ruim € 40.000 worden door Tafelronde 92 India en de Veenendaalse Tafel gedragen.

 

Reageren