Tijdens onze bijeenkomst van 9 januari jl. hadden we de eer Bas van ’t Wout te ontvangen als gastspreker.

Bas is lid van de Tweede Kamer voor de VVD. Hij geeft ons een kijkje in zijn werkweek. Hoewel de slide waarop zijn werkweek gepresenteerd staat doet vermoeden dat deze zeer gestructureerd is, blijkt al snel dat dit niet het geval is. Stukken lezen, debatten voorbereiden en voeren, werkbezoeken afleggen, pers te woord staan, etc. en dit in een zeer dynamische omgeving.

Daarnaast verteld hij gepassioneerd over het zorgdossier. Zijn portefeuille bestaat uit langdurige zorg/ AWBZ en Wet Maatschappelijk Ondersteuning (WMO). Een boeiend onderwerp, waar we gegeven de ontwikkelingen de komende jaren niet alleen meer over zullen horen, maar ook direct mee te maken krijgen. Dit geldt zowel voor de inhoudelijke als de financiële component.

Reageren